Diverse soorten verwarming met infraroodstraling

Soorten verwarming met stralingswarmte

Er zijn verschillende soorten verwarming met stralingswarmte, wat ook wel infraroodstraling wordt genoemd. Onderling zijn hier verschillen in de soorten infraroodstraling. Ook vallen deze kachels onder de noemer elektrisch verwarmen, want je sluit de kachel aan op elektriciteit.

soorten verwarming

Met infrarood verwarming kan je zonder gas je huis verwarmen op een efficiënte en effectieve wijze. Je kan hierdoor wel tot 50% besparen op de energiekosten, onderhoud en installatie. De montage is eenvoudig en het onderhoud kunnen we kort over zijn: er zijn geen onderhoudskosten!

Wil je helemaal groen zijn en nog meer profiteren van de voordelen, gebruik dan groene stroom, zoals zonnepanelen op dak. Hierdoor stoot je geen CO2 uit. We leggen de verschillen uit van de soorten verwarming met infraroodstraling.

 

Soorten verwarming en de onderlinge verschillen

Je hebt infrarood verwarming, kwarts- en halogeen verwarming. Alleen werken met stralingswarmte, wat aangenaam is. Hierbij wordt dus niet de lucht verwarmd, zoals een convectie kachel doet, maar direct de objecten. Denk hierbij aan vloeren, muren, meubels, apparaten, maar ook mensen.

Er zijn vier factoren die de warmte intensiteit van de soorten verwarming beïnvloeden:
1) De soort infraroodstraling (korte, midden of lange golf)
2) De isolatie aan de achterkant.
3) Het materiaal van het verwarmingselement.
4) De coating van het oppervlaktemateriaal.

Waar op letten bij infrarood verwarming kopen?

infrarood paneel plafond keuken paneel

Bij infrarood verwarming kopen is het belangrijk dat je dus let op de vier genoemde factoren. Deze bepalen namelijk het energieverbruik, de efficiency en effectiviteit van de soorten verwarming.

1. Spectrum infraroodstraling

Het spectrum van infraroodstraling is onderverdeeld in drie bereiken, welke ieder een andere toepassing hebben op de soorten verwarming.

2. Isolatie infrarood paneel

Een tweede factor die de kwaliteit en het energieverbruik bepaalt voor een infrarood paneel is de isolatie aan de achterkant. Hoge kwaliteit verwarming van Warmteshop hebben een zeer goede isolatie, waardoor er weinig warmte aan de achterkant ontsnapt.

3. Materiaal verwarmingselement

Het materiaal dat gebruikt wordt voor het verwarmingselement bepaalt hoe goed de warmte verspreid wordt over het oppervlaktepaneel.

4. Oppervlakte coating warmtepaneel

De coating van de metalen behuizing speelt ook een rol bij hoe effectief een warmtepaneel is. Hierbij wordt een poedercoating of keramische coating toegepast.

Lees het complete artikel over Soorten verwarming met stralingswarmte, waar we de vier genoemde factoren uitgebreid toelichten.

Meer informatie over huis verwarmen zonder gas

Ecaros RAL soorten verwarming

Wil je meer informatie over huis verwarmen zonder gas? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energiezuinig verwarmen. Wij geven je advies hoe je energie kan besparen met een infrarood verwarming, zowel zakelijk als privé. En waar je een infrarood verwarming kan toepassen, bijvoorbeeld als bijverwarming in de badkamer of als hoofdverwarming in je hele huis.

Denk daarnaast ook eens aan infrarood verwarming op zonnepanelen. Wij komen gratis bij je langs en geven advies. Kan je niet wachten? Koop dan onze infrarood panelen in de online shop.

Mocht je nog vragen hebben huis verwarmen zonder gas, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. Hier kan je de soorten verwarming bekijken en voelen.

Meer informatie over verwarmen met infraroodstraling kan je ook lezen in ons magazine blog, zoals goedkoop verwarmen zonder gas en wat is de beste elektrische verwarming?