Voordelen infraorod paneel plafond

Infrarood paneel plafond en de voordelen

Een infrarood paneel plafond zorgt ervoor dat de infraroodwarmte gelijkmatig over de kamer verdeeld wordt. De infraroodstraling komt van bovenaf, waardoor de elektrische verwarming een groter stralingsbereik heeft. Waarbij de muren, meubels en ook de vloer heerlijk opwarmen.

Bij infrarood verwarming houden de objecten de warmte vast. Waardoor je extra lang een behaaglijk gevoel hebt. Bovendien weerkaatsen de stralen ook op deze objecten, en brengen op deze manier de warmte weer terug de kamer in. Je voelt daardoor van alle richtingen de infraroodwarmte.

Het voordeel is ook dat de infraroodstraling de vloer kan bereiken en je daardoor van een warme vloer profiteert, zoals een vloerverwarming. Het effect van vloerverwarming is vooral uitgesproken in natuursteentegels met structuur, parket of zelfs plankenvloeren. Maar een dunne laminaatvloer is ook goed.

infrarood paneel plafond keuken paneel

Bereik infrarood verwarming plafond

Het bereik van een infrarood verwarming plafond is groot. Net als een wandverwarming straalt het infrarood paneel plafond 3 meter. Dit zijn de warmtepanelen die een temperatuur bereiken van maximaal 120 graden Celsius.

Je hebt ook een infrarood verwarming plafond die een hogere temperatuur halen, tot maar liefs 150 graden Celsius. Deze hebben een stralingsbereik tot wel 4 meter. De stralingshoek van plafond verwarming is 100 tot 120 graden.

Infrarood verwarming plafond met verlichting

Met infrarood panelen kan je alle kanten op. Je kan ze aan de muur hangen waarmee je perfect je huis kan verwarmen. Met onze panelen aan het plafond heb je een nog groter stralingsbereik. Omwille van de verlichting doet men dit vaak niet.

Dan heeft Warmteshop daar de oplossing voor, namelijk een infrarood verwarming plafond met verlichting. Met onze duo-line ledframe hebben we dit ‘probleem’ heel handig opgelost. Onze frames met ledverlichting zijn verkrijgbaar in diverse maten, welke passend zijn voor de warmtepanelen.
Zowel het paneel als de verlichting is zeer eenvoudig te installeren.

Alles over plafondverwarming

Infrarood verwarming plafond infrarood paneel plafond

De voordelen van plafondverwarming zijn zeer groot. We sommen er een aantal voor je op:

 • Groot stralingsbereik.
 • Plafondverwarming is ruimtebesparend (slechts 1,7 tot 2,2 cm dik).
 • Vloer warmt op, geen vloerverwarming meer nodig.
 • Prachtige designs.
 • Leverbaar in diverse afmetingen en wattages.
 • Zuinig in verbruik en géén onderhoudskosten.
 • Bediening via draadloze thermostaat.
 • Eenvoudige installatie, ook in combinatie met led-verlichting.
 • Badkamer plafond verwarming zorgt voor warme vloer.
  .

Lees het complete artikel voordelen infrarood paneel plafond, waar we alle facetten van deze infrarood kachel toelichten.

Wil je meer informatie plafondverwarming woonkamer, badkamer of keuken? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energiezuinig verwarmen. Wij geven je advies hoe je energie kan besparen met een infrarood verwarming, zowel zakelijk als privé. En waar je een krijtbord verwarming kan toepassen als bijverwarming. Denk daarnaast ook eens aan infrarood verwarming op zonnepanelen. Wij komen gratis bij je langs en geven advies. Kan je niet wachten? Koop dan onze infrarood panelen in de online shop.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. Meer informatie over verwarmen met infraroodstraling kan je ook lezen in ons magazine blog, zoals Wattage berekenen infrarood kachel