Vraag en antwoord

terrasverwarming

FAQ Elektrische Terrasverwarming

Wat is een elektrische terrasverwarming?

Een elektrische terrasverwarming is een verwarmingstoestel welke je buiten op het terras, balkon of tuin kan gebruiken. Het verwarmd je terras, zodat je nog urenlang buiten kan nagenieten. Gasloze en veilige terrasverwarming middels groene energie.

Waarom is een elektrische terrasverwarming beter dan gas?

Een elektrische terrasverwarming is beter dan een gas heater, omdat je geen brandgevaar hebt en geen nare geuren. Daarnaast hoef je niet te slepen met gevaarlijke gasflessen. Bovendien kan je een elektrisch terrasverwarming overal buiten gebruiken, ook bij overkappingen. Dit is met een gas heater niet toegestaan vanwege het brandgevaar.

Voor wie is een elektrische terrasverwarming geschikt?

Een elektrische terrasverwarming is geschikt voor diegene die buiten op het terras er warm bij willen zitten. Dit kan zijn op een zomerse dag na een dag hard werken, maar ook zelfs in de winter. Met terrasverwarming geniet je het hele jaar door warm van de buitenlucht.

Waar plaats je een elektrische terrasverwarming?

De beste positie voor een elektrische terrasverwarming is aan het plafond. Op deze plek is de warmte verdeling het grootst. Indien plafond montage niet mogelijk is, wordt wandmontage aangeraden. Als laatste optie heb je de mobiele versie, een verwarming op een standaard die je neer kan zetten waar je wilt.

Hoe werkt elektrische terrasverwarming?

Elektrische terrasverwarming werkt middels elektriciteit. De toestellen zetten de energie om in warme onschadelijke infrarood straling. De infrarood verwarming warmt niet de lucht op, maar de direct de objecten en mensen binnen het bereik. Vergelijkbaar met de zonnestralen.

Is elektrische terrasverwarming veilig?

Ja, elektrische terrasverwarming is buiten veilig te gebruiken. Dankzij de IPX4 klasse zijn de infrarood panelen spatwaterdicht en dus veilig te gebruiken op het terras. Onze infrarood heaters zijn voorzien van een automatische temperatuur regelaar. Mocht de behuizing van de straler te warm worden, dan slaat deze vanzelf uit.

Op welke keurmerken moet je letten bij het kopen van elektrische terrasverwarming?

Bij het kopen van een elektrische terrasverwarming let je op verschillende hoge kwaliteit keurmerken. Zoals Made in Germany”, TÜV-Sud, GS en VDE certificering. Uiteraard zijn onze Europees gefabriceerde heaters voorzien van genoemde keurmerken.

Let op, een CE markering zegt niets over de kwaliteit en veiligheid. Deze zie je namelijk vaak terug op de goedkopere onveilige terrasverwarming. Staar je daar niet blind op.

Kan ik een elektrische terrasverwarming buiten laten hangen of staan?

Ja, je kan een elektrische terrasverwarming buiten laten hangen mits deze zijn voorzien van de IPX5 klasse. Onze elektrische terras heaters zijn hiervan voorzien. De meeste hebben de IP65 klasse of hoger, waardoor je ze met gerust hart buiten kan laten hangen in weer, wind en sneeuw.

Elektrische terrasverwarming

FAQ Terrasverwarming

Wat is een terrasverwarming?

Een terrasverwarming is een kachel welke je buiten gebruikt op het terras, balkon of tuin. Het verwarmd het terras, zodat je nog urenlang buiten kan nagenieten. Verkrijgbaar als gasgestookte of elektrische terrasverwarmer.

Waarom is een elektrische terrasverwarming beter dan gas?

Een elektrische terrasverwarming is beter dan een gas gestookte heater, omdat deze zuiniger in verbruik zijn en er geen brandgevaar is. Daarnaast geeft een elektrische heater geen nare geuren af. Je hoeft niet te sjouwen met gasflessen en te zorgen voor de gasflessen opslag. Bovendien mag je een elektrische terrasverwarming ook gebruiken bij overkappingen. Dit mag niet bij gas verwarming vanwege het brandgevaar.

Voor wie is een terrasverwarming geschikt?

Een terrasverwarming is geschikt voor diegene die nog heerlijk lang buiten op het terras willen genieten en wel in de warmte. Zowel geschikt voor in de zomer als de avonden kouder worden, alsmede in de wintermaanden.

Waar moet ik op letten bij terrasverwarming op gas?

Bij een terrasverwarming op gas moet je ervoor zorgen dat er genoeg frisse lucht en ventilatie aanwezig is. Je mag een gasheater nooit gebruiken onder een overkapping. Je plaatst een terrasverwarmer altijd op een stevige, vlakke ondergrond.

Sommige terrasverwarmers kan je zelfs met schroeven aan de grond vastmaken om te voorkomen dat hij omwaait. Ook moet je een heater op gas nooit aan doen op plaatsen waar brandbare of ontvlambare stoffen in de buurt zijn.

Hoe moet ik een terrasverwarming aansteken?

Alleen terrasverwarming op gas hoef je aan te steken. Zorg ervoor dat de gastoevoer van je gasbron openstaat. Vervolgens druk je op de ontstekingsknop op je gaskachel.

Bij elektrische terrasverwarmers steek je simpelweg de stekker in het stopcontact en druk je de aan-knop in.

Bestaat er ook terrasverwarming met verlichting?

Ja, er bestaat ook terrasverwarming met verlichting. De infrarood stralers van Elektrische terrasverwarming kan je kopen inclusief de zuinige led-verlichting. Beide zijn duurzaam in verbruik.

Welke soorten terrasverwarming zijn verkrijgbaar?

Er zijn twee soorten terrasverwarming verkrijgbaar: gasgestookte toestellen en elektrische terrasverwarmers. Bij de elektrische terrasverwarmers kan weer onderscheid gemaakt worden tussen heldere en donkere stralers ook wel carbonstralers genoemd.

De heldere stralers gloeien op tijdens gebruik en zijn het meest geschikt voor gebruik buiten. Ze maken gebruik van korte golf infrarood. De donkere stralers lichten niet op en dit type verwarming is voornamelijk geschikt voor gebruik binnen of voor gebruik op een goed beschut terras zonder al te veel wind. Carbonstralers maken gebruik van lange golf infrarood.

Kan ik een terrasverwarming buiten laten staan?

Ja, je kan de terrasverwarming buiten laten staan mits deze zijn voorzien van de IPX5 klasse. Onze elektrische terrasverwarmingen zijn hiervan voorzien. De meeste hebben de IP65 klasse of hoger, waardoor je ze met gerust hart buiten kan laten hangen in weer, wind en sneeuw. De gasgestookte modellen kan je beter niet buiten laten staan.

elektrische terrasverwarming terras verwarming infrarood verwarming buiten serre heaters outdoor 17

FAQ Terrasverwarmer

Wat is een terrasverwarmer?

Een terrasverwarmer is een verwarmingstoestel welke je buiten op het terras, balkon of tuin kan gebruiken. Het verwarmd je terras, zodat je nog urenlang buiten kan nagenieten. Gasloze en veilige terrasverwarming middels groene energie.

Waarom is een elektrische terrasverwarming beter dan gas?

Een elektrische terrasverwarmer is beter dan een gas heater, omdat je geen brandgevaar hebt en geen onaangename geuren. Geen open vuur, dus geen brandgevaar met de infrarood elektrische heater. Bovendien heb je geen opslag nodig voor gasflessen en hoef je deze ook niet te tillen.

Voor wie is een terrasverwarmer geschikt?

Een terrasverwarmer is geschikt voor consumenten die nog gezellig op hun eigen terras warm willen genieten van de buitenlucht. Daarnaast zijn terrasverwarmers geschikt voor horeca terrassen, alsmede voor ouderen tehuizen met een openbaar terras. En andere ruimtes waar je lekker buiten kan zitten.

Waar kan ik een terrasverwarmer het beste plaatsen?

Je kunt een terrasverwarmer het beste plaatsen aan het plafond, omdat de warmte verspreiding het grootst is. Indien plafond montage niet kan, is installatie aan de wand het beste. Let wel dit geldt alleen voor elektrische verwarmers. Gas gestookte heaters mogen alleen in open buitenruimtes op de grond geplaatst worden.

Hoe zuinig is een terrasverwarmer?

De terrasverwarmer met infrarood is zeer zuinig in verbruik. 93% van de energie wordt omgezet in infrarood warmte, wat een hoog rendement is. Infrarood heaters zijn direct warm, ze behoeven geen opwarmtijd.

Is elektrische terrasverwarming duurder in verbruik dan gas?

Terrasverwarmer met infrarood is efficiënter en effectiever in verbruik dan een gas heater. Een terras van 15 m2 kan een Golden Tube infraroodstraler van 1500 watt met gemak verwarmen. Per uur betaal je bij een gemiddelde elektriciteitsprijs van € 0,22: 1,5 kWh x € 0,22 = € 0,33 kWh. Daarbij komt ook hoe beter de elektrische terrasverwarming met infrarood is afgestemd op het te verwarmen terras hoe minder warmte er verloren gaat.

Welke terrasverwarmer soorten zijn er?

Er zijn twee soorten terrasverwarmer. De gasgestookte en de elektrische terras verwarming. De elektrische verwarming werkt met infrarood golven. Er zijn twee soorten infrarood terrasheaters te onderscheiden. De heldere met korte golf infrarood en de donkere stralers met lange golf ir straling. Ook wel carbonstralers genoemd.

De krachtige korte golf straler is zeer geschikt om buiten een terras te verwarmen. De lange golf straler is beter geschikt voor overkapping of bij een veranda.

Kan ik een terrasverwarmer buiten laten staan?

Ja, je kunt een elektrische terrasverwarmer buiten laten staan of hangen mits deze zijn voorzien van de IPX5 klasse. Onze elektrische terrasheaters zijn uiteraard voorzien van de veiligheidsklasse. De meeste hebben de IP65 klasse of hoger, waardoor je ze met gerust hart buiten kan laten hangen in weer, wind en sneeuw. Een gasheater kan je beter niet buiten laten staan. Berg deze onder een afdak of in een schuur op. Je kan ook een beschermhoes erover trekken.

terrasverwarming terrasverwarmer terras verwarming gas 5

FAQ Terrasverwarmer gas

Wat is beter propaan of butaan voor een terrasverwarmer gas?

Wat beter is voor een terrasverwarmer gas, propaan of butaan is afhankelijk hoe je de heater gaat gebruiken en opbergen. Propaan is wel schoner en minder slecht voor het milieu. In principe is ieder toestel dat je koopt zowel geschikt voor propaan als butaan, maar wel met aanpassing van de drukregelaar. De meeste gas terrasverwarmers zijn direct geschikt voor gebruik in combinatie met propaan gasflessen.

Voor gebruik en opslag buiten gebruik je best propaan omdat je deze gasflessen zelfs bij vrieskou kan opslaan en gebruiken. Butaan verdampt pas vanaf -0.5°C en als het buiten kouder is dan deze temperatuur, dan heb je niets aan butaan omdat het gas dan niet zal ontbranden. Je kan dus best propaangas gebruiken. Propaan verbrandt tevens op een schonere manier dan butaan of LPG en is minder belastend voor het milieu.

Waarom is een elektrische heater beter dan een terrasverwarmer gas?

Een elektrische heater is beter dan een terrasverwarmer gas omdat de korte golf infrarood stralen niet windgevoelig zijn. Daarnaast heb je geen brandgevaar en onaangename gas geuren. Tevens hoef je niet te sjouwen met gevaarlijke gasflessen. Bovendien kan je een elektrisch terrasverwarming overal buiten gebruiken, ook bij overkappingen. Dit is met een gas heater niet toegestaan vanwege het brandgevaar.

Voor wie is een terrasverwarmer gas geschikt?

Een terrasverwarmer gas is geschikt voor diegene die buiten op het terras er warm bij willen zitten. Dit kan zijn op een zomerse dag na een dag hard werken, maar ook zelfs in de winter. Met terrasverwarming geniet je het hele jaar door warm van de buitenlucht.

Waar plaats je een terrasverwarmer gas?

Een terrasverwarmer gas is een mobiele heater welke je overal op het terras buiten kan plaatsen. Bij voorkeur uit de wind en nooit onder een overkapping. Dit is niet toegestaan vanwege het brandgevaar.

Hoe lang gaat een gasfles mee bij een terrasverwarmer gas?

Hoe lang een gasfles mee gaat voor de terrasverwarmer gas hangt van de grootte van de gasfles af en de manier waarop je het apparaat gebruikt. Gemiddeld doe je 45 uur met een propaan gasfles van 10.5 kg en een heater van 3kW.

Aangezien de druk in de fles tijdens het gebruik lager wordt, zal het debiet wat gaan afnemen. Dit houdt in dat de brander niet gedurende de totale 45 uur altijd 3kW aan energie kan produceren. Wanneer de gasfles bijna leeg is zal de heater dus iets minder vermogen hebben.

Is terrasverwarmer gas voorzien van een omvalbeveiliging?

Ja, een terrasverwarmer gas is voorzien van een omvalbeveiliging. Mocht de gasheater omvallen door de wind of omgestoten worden, dan dooft automatisch de vlam.

Welke terrasverwarmer gas soorten zijn er?

Er zijn een aantal soorten terrasverwarmer gas modellen. Een terrasverwarmer gas kan je kopen als staand model zoals de patio heater of als hangend model. De staande modellen beschikken over een losse gasfles propaan die je zelf geregeld moet verwisselen. Je kan de gasflessen laten bijvullen in de winkel.

De hangende modellen kunnen zowel aangesloten worden op aardgas als op propaan. Deze hangende modellen zie je wel eens terug bij horecagelegenheden. Ze hangen dan meestal aan de gevel van een gebouw. Dit zijn de professionele modellen die ook meer geld kosten in de aanschaf.

Kan ik een terrasverwarmer gas binnen gebruiken?

Nee, je kan een terrasverwarmer gas niet binnen gebruiken. In tegenstelling tot een elektrische heater die je wel binnenshuis kan gebruiken. Denk maar aan de infrarood verwarmingen in de badkamer. Gas terrasverwarmers verbruiken zuurstof en de verbrandingsproducten moeten goed afgevoerd worden.

elektrische terrasverwarming terras verwarming infrarood verwarming buiten serre heaters outdoor 20

FAQ terrasverwarming Elektrisch

Wat is een terrasverwarming elektrisch?

Een terrasverwarming elektrisch is een elektrische heater welke je buiten op het terras, balkon of tuin kan gebruiken. Het verwarmd je terras, zodat je nog urenlang buiten kan nagenieten. Gasloze en veilige elektrische terrasheaters middels groene energie.

Waarom is een terrasverwarming elektrisch beter dan gas?

Een terrasverwarming elektrisch is beter dan een gas heater, omdat je geen brandgevaar hebt en geen onaangename gasdampen. Daarnaast hoef je niet te zorgen voor gevaarlijke gasflessen. Bovendien kan je een elektrisch terrasverwarming overal buiten gebruiken, ook bij overkappingen. Dit is met een terrasverwarmer op gas niet toegestaan vanwege het brandgevaar.

Voor wie is een terrasverwarming elektrisch geschikt?

Een terrasverwarming elektrisch is geschikt voor diegene die buiten op het terras er warm bij willen zitten. De elektrische korte golf heaters zijn niet gevoelig voor wind, waardoor je het hele jaar door warm geniet van jouw buitenterras of tuin.

Waar plaats je een terrasverwarming elektrisch?

De beste positie voor een terrasverwarming elektrisch is aan het plafond. Op deze plek is de warmte verdeling het grootst. Indien plafond montage niet mogelijk is, is wandmontage aangeraden. Als laatste optie heb je de mobiele versie. Dit zijn de staande terrasverwarmers die je in overal kan plaatsen. Zorg wel dat je het snoer goed wegwerkt zodat een struikelpartij wordt voorkomen.

Hoe werkt terrasverwarming elektrisch?

Terrasverwarming elektrisch werkt middels elektriciteit. De heaters zetten de energie om in warme onschadelijke infrarood straling. De infrarood verwarming warmt niet de lucht op, maar de direct de objecten en mensen binnen het bereik. Vergelijkbaar met de zonnestralen.

Is terrasverwarming elektrisch eigenlijk wel veilig buiten?

Ja, terrasverwarming elektrisch is buiten veilig te gebruiken. Dankzij de IPX5 klasse zijn de infrarood panelen waterdicht en dus veilig te gebruiken op het terras. Onze infrarood heaters zijn voorzien van een automatische temperatuur regelaar. Mocht de behuizing van de straler te warm worden, dan slaat deze vanzelf uit.

Welke keurmerken zijn van belang bij een terrasverwarming elektrisch?

Bij een terrasverwarming elektrisch zijn verschillende keurmerken van belang. Hoge kwaliteit heaters bevatten de keurmerken zoals Zoals Made in Germany”, TÜV-Sud, GS en VDE gecertificeerd. Ons ruime assortiment van Europees geproduceerde heaters zijn alle voorzien van genoemde keurmerken. Let op, een CE markering zegt niets over de kwaliteit en veiligheid. Deze zie je namelijk vaak terug op de goedkopere onveilige terrasverwarming.

Kan ik een terrasverwarming elektrisch buiten laten hangen?

Ja, je kan een terrasverwarming elektrisch buiten laten hangen of staan mits deze zijn voorzien van de IPX5 klasse. Onze elektrische terras heaters zijn hiervan voorzien. De meeste hebben de zelfs nog een klasse hoger, de IP65. Of het nu sneeuwt, regent, vriest of de zon schijnt, je kan ze veilig buiten laten staan of hangen.

terrasverwarming

Elektrische terrasverwarming

Wat is een elektrische terrasverwarmer?

Een elektrische terrasverwarmer een heater die werkt middels elektriciteit. Deze zijn speciaal ontworpen voor buiten gebruik. Voor het verwarmen van jouw terras, tuin zitgedeelte, lounge gedeelte onder de overkapping of tuinhuis.

Waarom is een elektrische terrasverwarmer effectiever dan een gas heater?

Een elektrische terrasverwarmer is effectiever dan een gas heater, omdat de korte golf infraroodstraler niet onderbroken wordt door luchtbewegingen, zoals wind. Dit is anders dan bij een terrasverwarmer op gas of een gewone elektrische terrasverwarming waarbij de lucht wordt verwarmd. Eén windvlaag en de warmte waait weg.

Voor wie is een elektrische terrasverwarmer geschikt?

Een elektrische terrasverwarmer is geschikt voor diegene die buiten op het terras er warm bij willen zitten. De meeste van ons gaan niet bij 15 graden buiten zitten. Wanneer je de korte golf terrasverwarmer aanzet stijgt de waargenomen temperatuur direct naar 23 à 25 graden Celsius. Bij deze aangename temperatuur kan je nog lang buiten genieten

Waar plaats je een elektrische terrasverwarmer?

De beste positie voor een elektrische terrasverwarmer is aan het plafond van de overkapping. Op deze plek is de warmte verdeling het grootst. Indien plafond montage niet mogelijk is, is wandmontage de beste optie. Als laatste kan je kiezen voor een mobiele staande verwarming. Deze kan je verplaatsen en neerzetten waar jij dat wenst. 

Hoe werkt elektrische terrasverwarmer?

Elektrische terrasverwarmer werkt via elektriciteit. De heater zet de energie om in warme onschadelijke infraroodstraling. De infraroodstraler warmt niet de lucht op, maar de direct de objecten en mensen binnen het bereik. Vergelijkbaar met de krachtige zonnestralen.

Is er gevaar op brandwonden met een elektrische terrasverwarmer?

Nee, er is geen gevaar op brandwonden met een elektrische terrasverwarmer, mits je kiest voor de hoge kwaliteit infraroodstralers van Elektrische terrasverwarmer. Onze terras heater zijn alleen voorzien van de hoogste veiligheidskeurmerken, zoals TÜV-Sud, GS, “Made in Germany” en VDE. Dit garandeert veilige, efficiënte en effectieve warmte op jouw terras of tuin.

Wees voorzichtig met goedkope terrasverwarmers welke gemaakt zijn in het Verre Oosten. Goedkope apparaten bereiken namelijk vaak oppervlakte temperaturen van ruim boven de 200 graden Celsius. Het risico op brand of brandwonden ligt hierbij op de loer. Kies daarom altijd voor Europese of Duitse kwaliteit.

Welke temperatuur bereikt een elektrische terrasverwarmer?

Een elektrische terrasverwarmer bereikt een temperatuur tussen de 400 en 900 graden. Zoals de lange golf infrarood heatstrips worden maximaal 400 graden. De korte golf stralers bereiken een temperatuur van 900 tot 1000 graden. Deze kan je dan ook hoog ophangen, op drie à vier meter.

Kan ik een elektrische terrasverwarmer buiten laten hangen?

Ja, je kan een elektrische terrasverwarmer buiten laten hangen mits deze zijn voorzien van de IPX5 klasse. Wat betekent dat ze waterdicht zijn. Je kan deze dus zonder problemen buiten in de regen laten hangen. Sneeuw, ijs of mist is voor onze infrarood stralers geen probleem.

Elektrische terrasverwarming

FAQ Infrarood Terrasverwarming

Wat is een infrarood terrasverwarming?

Een infrarood terrasverwarming is een elektrische verwarming met daarin verwerkt de infrarood verwarmingstechnologie. De energie wordt omgezet in warmte. Je monteert de ir-straler aan de wand of het plafond. Ook verkrijgbaar als mobiele terrasheater op statief.

Waarom is een infrarood terrasverwarming beter dan gas?

Een infrarood terrasverwarming is beter dan een gas terrasheater, omdat deze zuiniger en duurzamer in verbruik is. Tevens heb je geen brandgevaar en geen nare geuren. Daarnaast hoef je niet te slepen met gevaarlijke gasflessen. Overal toe te passen, ook bij overkappingen. Dit is met een gas heater niet toegestaan vanwege het brandgevaar.

Voor wie is een elektrische terrasverwarming geschikt?

Een infrarood terrasverwarming is geschikt voor diegene die buiten op het terras er warm bij willen zitten. Bij een buitentemperatuur van 15 graden stijgt de waargenomen temperatuur met een ir heater direct naar 23 tot 25 graden.

Waar plaats je een infrarood terrasverwarming?

De beste positie voor een infrarood terrasverwarming is aan het plafond. Op deze plek is de warmte verdeling het grootst. Indien plafond montage niet mogelijk is, is wandmontage het beste. Als laatste optie heb je de mobiele versie op een stevig statief.

Hoe werkt infrarood terrasverwarming?

Infrarood terrasverwarming werkt middels elektriciteit. De heater zet de energie om in warme onschadelijke infrarood straling. De infrarood verwarming warmt niet de lucht op, maar de direct de objecten en mensen binnen het bereik. Vergelijkbaar met de zonnestralen.

Welk vermogen infrarood terrasverwarming heb ik nodig voor een terras van 15m2?

Het vermogen infrarood terrasverwarming dat je nodig hebt bij het verwarmen van een terras van 15 m2 is slechts 1500 watt. Voor een terras van 20 tot 25 m2 heb je 2000 watt nodig. Voor grotere terrassen adviseren we altijd twee of meerdere heaters te gebruiken voor een goede warmteverspreiding. 

Is infrarood terrasverwarming veilig buiten te gebruiken?

Ja, infrarood terrasverwarming is buiten veilig te gebruiken. Dankzij de IPX5 klasse zijn de infrarood panelen waterdicht. Daarnaast zijn onze infrarood heaters voorzien van een automatische temperatuur regelaar. Mocht de behuizing van de straler te warm worden, dan slaat deze vanzelf uit.

Kan ik infrarood terrasverwarming in de winter laten hangen?

Ja, je kan de infrarood terrasverwarming in de winter gewoon buiten laten hangen. Tijdens slechter weer met sneeuw, regen of vorst hoef je de heater niet te demonteren. Dankzij de IPX5 klasse zijn ze waterdicht en bestand tegen alle weersomstandigheden.

elektrische terrasverwarming terras verwarming infrarood verwarming buiten serre heaters outdoor 9

FAQ Terrasverwarming infrarood

Wat is een terrasverwarmer infrarood?

Een terrasverwarmer infrarood een verwarming voor buiten op het terras, balkon, tuin of horeca terras. De heater verwarmt jouw terras direct, waardoor jij heerlijk lang kan genieten van het buitenzijn, zonder het koud te hebben.

Waarom werkt een terrasverwarmer infrarood zo goed?

Een terrasverwarmer infrarood werkt zo goed, dankzij de niet windgevoelige korte golf stralers. Daarnaast is het verwarmingsproces anders. Het verwarmt niet de lucht, zoals de gas heaters dat doen, maar direct de vaste objecten en mensen. Daardoor waait tijdens het verwarmen de warmte ook niet weg bij een windvlaag. Zodra de infrarood stralen je huid raken, voel je aangename warmte door je lichaam gaan.

Voor wie is een terrasverwarmer infrarood erg geschikt?

Een terrasverwarmer infrarood is erg geschikt voor diegene die buiten op het terras er warm bij willen zitten. Zonder nare bedwelmende geuren van een gaskachel. Maar schone, reukloze en geruisloze warmte.

Waar plaats je een terrasverwarmer infrarood?

De beste positie voor een terrasverwarmer infrarood is aan het plafond. Op deze plek is de warmte verdeling het grootst. Indien plafond montage niet mogelijk is, wordt wandmontage aangeraden. Als laatste optie heb je de mobiele versie, een verwarming op een standaard die je neer kan zetten waar je wilt.

Hoe werkt terrasverwarmer infrarood?

Terrasverwarmer infrarood werkt middels elektriciteit. De heaters zetten de energie om in warme onschadelijke infrarood straling. De infrarood verwarming warmt niet de lucht op, maar de direct de objecten en mensen binnen het bereik. Vergelijkbaar met de zonnestralen.

Is terrasverwarmer infrarood wel veilig buiten te gebruiken?

Ja, terrasverwarmer infrarood is buiten veilig te gebruiken. Dankzij de IPX5 klasse zijn de infrarood heaters waterdicht en daardoor het hele jaar door buiten te gebruiken. Bovendien zijn onze infrarood heaters voorzien van een automatische temperatuur regelaar. Mocht de behuizing van de straler te warm worden, dan slaat deze vanzelf uit.

Heeft terrasverwarmer infrarood een keurmerk?

Ja, een terrasverwarmer infrarood of op gas hebben diverse keurmerken. Bij het kopen van een terrasheater kan je letten op verschillende hoge kwaliteit keurmerken. Zoals Made in Germany”, TÜV-Sud, GS en VDE certificering. Uiteraard zijn onze Europees gefabriceerde heaters voorzien van genoemde keurmerken.

Kan ik een terrasverwarmer infrarood in de winter buiten laten hangen?

Ja, je kan een terrasverwarmer infrarood in de winter gewoon buiten laten hangen, mits deze is voorzien van de IPX5 klasse, waterdicht. Onze elektrische terras heaters zijn allen voorzien van deze waterdichte klasse.  Je kan ze daardoor rustig buiten laten hangen in weer en wind.

elektrische terrasverwarming terras verwarming infrarood verwarming buiten serre heaters outdoor 11

FAQ Design Terrasverwarming

Wat zijn de bevestiging mogelijkheden voor een design terrasverwarmer?

De bevestiging mogelijkheden voor een design terrasverwarmer zijn divers. De installatie van de heater aan het plafond of muur is eenvoudig middels de mooie meegeleverde beugels. Voor andere meer uitdagendere locaties is er een serie van bevestigingsbeugels beschikbaar.

De terrasverwarmer kan direct aan het plafond of in een hoek tegen de muur bevestigd worden. Daarnaast zijn er beugels voor de montage aan balken, verlengde beugels, kettingbeugels, dubbele montage beugels en inbouw behuizingen.

Waarom is een elektrische design terrasverwarmer beter dan gas?

Een design terrasverwarmer is geschikt voor diegene die buiten op het terras willen genieten van comfortabele warmte met een mooie verwarming. Je wilt binnen ook niet aankijken tegen lelijke radiatoren. Waarom zou je dat buiten dan wel doen? De design terrasverwarmingen met infrarood zijn stuk voor stuk pareltje om te zien. En bovendien ook nog eens zuinig in verbruik.

Waar kan ik een design terrasverwarmer toepassen?

Een design terrasverwarmer kan je op vele plekken buiten toepassen.

Voor privé toepassingen: patio & BBQ plaatsen, achtertuinen & balkons, veranda, pergola, garage en schuren.

Voor commerciële toepassingen: cafés, pubs & clubs, restaurants, sportverenigingen, loodsen, magazijnen, showrooms en zalen.

Voor wie is een design terrasverwarmer geschikt?

Een design terrasverwarmer is geschikt voor diegene die buiten op het terras willen genieten van comfortabele warmte met een mooie verwarming. Je wilt binnen ook niet aankijken tegen lelijke radiatoren. Waarom zou je dat buiten dan wel doen? De design terrasverwarmingen met infrarood zijn stuk voor stuk pareltje om te zien. En bovendien ook nog eens zuinig in verbruik.

Hoe werkt een design terrasverwarmer?

Een design terrasverwarmer werkt met infrarood straling. Comfortabele stralingswarmte van boven. Net zoals de stralingswarmte van de zon, straalt de infrarood warmte van boven. Een uniek elektrisch warmte element in combinatie met het metalen oppervlak produceert een gelijkmatige warmte direct gericht op mensen en objecten onder design terrasverwarmer.

Dit in tegenstelling tot de traditionele outdoor gas verwarmers die als doel hebben de omgeving te verwarmen, hetgeen kan resulteren in hoge temperaturen dichtbij de terrasverwarmer en lagere temperaturen verder er van af. De design heaters stralen de warmte door de lucht wat resulteert in een gelijkmatige comfortabele temperatuur

Is de bediening van een design terrasverwarmer makkelijk?

Ja, de bediening van een design terrasverwarmer is eenvoudig. Je kan de aan- en uitknop natuurlijk gebruiken, maar makkelijk is met de afstandsbediening of via de app. Je kan de infrarood lampen ook dimmen, de eventuele led-verlichting bedienen en de muziek afspelen.

Op welke keurmerken moet je letten bij het kopen van design terrasverwarmer?

Bij het kopen van een design terrasverwarmer let je op verschillende hoge kwaliteit keurmerken. Zoals Made in Germany”, TÜV-Sud, GS en VDE certificering. Uiteraard zijn onze Europees gefabriceerde heaters voorzien van genoemde keurmerken.

Let op, een CE markering zegt niets over de kwaliteit en veiligheid. Deze zie je namelijk vaak terug op de goedkopere onveilige terrasverwarming. Staar je daar niet blind op.

Kan ik een design terrasverwarmer buiten laten hangen?

Ja, je kan een design terrasverwarmer buiten laten hangen mits deze zijn voorzien van de IPX5 klasse. Onze elektrische design terras heaters zijn hiervan voorzien. De meeste hebben de IP65 klasse of hoger, waardoor je ze met gerust hart buiten kan laten hangen in regen, wind, sneeuw en vrieskou. Dit kan je met een gasheater niet doen.

elektrische terrasverwarming terras verwarming infrarood verwarming buiten serre heaters outdoor 17

FAQ Terrasverwarmer. Elektrische Staand

Wat is een terrasverwarmer elektrische staand?

Een terrasverwarmer elektrische staand is een terrasheater welke op een stevige voet staat. Deze terras verwarming is verplaatsbaar. Waar de warmte gewenst is, zet je de heater neer. Het enige wat je nodig hebt is een aansluiting op de elektriciteit.

Waarom is een terrasverwarmer elektrische staand zuiniger dan gas?

Een terrasverwarmer elektrische staand is zuiniger dan een gas heater, omdat je op een andere manier het terras verwarmd. Een gas terrasverwarming verwarmd de lucht. Zodra er wind staat, waait de warme lucht weg en bereikt dus niet je terras.

De elektrische infrarood terrasheaters maken gebruik van de korte golf infrarood straling. Deze is niet windgevoelig. De warmte bereikt dus altijd de mensen op het terras.

De technologie die in deze heaters verwerkt zijn is uiterst energiezuinig. Je hebt niet veel energie nodig om een terras goed te verwarmen. Een heater van 1500 watt of 1800 watt kan een terras van 15 m2 gemakkelijk verwarmen.

Voor wie is een terrasverwarmer elektrische staand geschikt?

Een terrasverwarmer elektrische staand is geschikt voor diegene geen gaten in de muur of plafond willen boren. Of voor personen die verschillende zitplekken in de tuin willen verwarmen. Een mobiele terrasheater kan je overal in de tuin neerzetten omdat deze eenvoudig te verplaatsen is.

Waar plaats je een terrasverwarmer elektrische staand?

Een terrasverwarmer elektrische staand plaats je op het terras waar de warmte gewenst is. Het beste is om deze aan de zijkant te plaatsen waar men niet langs loopt. Zorg er ook voor dat je het snoer netjes wegwerkt in verband met struikelgevaar.

Hoe werkt terrasverwarmer elektrische staand?

Een terrasverwarmer elektrische staand werkt middels elektriciteit. De heaters zetten de energie om in warme onschadelijke infrarood straling. De infrarood verwarming warmt niet de lucht op, maar de direct de objecten en mensen binnen het bereik. Vergelijkbaar met de zonnestralen.

Is terrasverwarmer elektrische staand veilig?

Ja, terrasverwarmer elektrische staand is buiten veilig te gebruiken. Dankzij de IPX5 klasse is de infrarood terrasverwarmer waterdicht en dus veilig te gebruiken op het terras. Onze infrarood heaters zijn voorzien van een automatische temperatuur regelaar. Mocht de behuizing van de straler te warm worden, dan slaat deze vanzelf uit.

Welke soorten terrasverwarmer elektrische staand zijn verkrijgbaar?

De terrasverwarmer elektrische staand welke Elektrische terrasverwarming verkoopt, zijn van het hoogwaardige Italiaanse merk Star Progetti. Dit is de Rolls-Royce onder de terrasheaters. De staande terrasverwarming is van de Heliosa lijn en in diverse designs en vermogens verkrijgbaar.

Kan ik een terrasverwarmer elektrische staand buiten laten staan?

Ja, je kan onze terrasverwarmer elektrische staand buiten laten staan omdat ze de IPX5 klassen bevatten. Dit betekent dat ze waterdicht zijn en bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Zelfs bij vorst en sneeuw.

elektrische terrasverwarming terras verwarming infrarood verwarming buiten serre heaters outdoor 16

FAQ Terrasverwarmer 2000 watt

Wat is een terrasverwarmer 2000 Watt?

Een terrasverwarmer 2000 Watt is een buiten verwarming met minimaal 2000 Watt vermogen. De infrarood heater maakt gebruik van korte golf infraroodstraling. Deze werkt direct zodra je de verwarming aanzet.

Waarom is een terrasverwarmer 2000 Watt beter dan gas?

Een terrasverwarmer 2000 Watt is beter dan een gas heater, omdat je geen brandgevaar hebt en geen nare geuren. Daarnaast hoef je niet te slepen met gevaarlijke gasflessen. Bovendien kan je een elektrisch terrasverwarming overal buiten gebruiken, ook bij overkappingen. Dit is met een gas heater niet toegestaan vanwege het brandgevaar.

Voor wie is een terrasverwarmer 2000 Watt geschikt?

Een terrasverwarmer 2000 Watt is geschikt voor diegene die het terras op een goede en zuinige manier willen verwarmen. Voor professioneel gebruik voor horeca ondernemers, party tent verhuurders, outdoor festivals, food festivals, senioren tehuizen, ziekenhuizen, boot tochten, bedrijfsrestaurants. Met een professionele terras verwarming genieten je gasten het hele jaar door van een heerlijk verwarmde buitenruimte.

Waar plaats je een terrasverwarmer 2000 Watt?

De beste positie voor een terrasverwarmer 2000 Watt is aan het plafond. Op deze plek is de warmte verspreiding namelijk het grootst. Indien plafond montage niet mogelijk is, wordt wandmontage aangeraden. Als laatste optie heb je de mobiele versie, een verwarming op een standaard die je neer kan zetten waar je wenst.

Hoe werkt terrasverwarmer 2000 Watt?

Terrasverwarmer 2000 Watt werkt middels elektriciteit. De toestellen zetten de energie om in warme onschadelijke infrarood straling. De infrarood verwarming warmt niet de lucht op, maar de direct de objecten en mensen binnen het bereik. Vergelijkbaar met de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke uv-straling.

Is terrasverwarmer 2000 Watt veilig te gebruiken?

Ja, terrasverwarmer 2000 Watt is veilig te gebruiken. Dankzij de IPX5 klasse zijn de infrarood heaters waterdicht en dus veilig buiten te monteren. Bovendien zijn onze infrarood heaters allemaal voorzien van een automatische temperatuur regelaar. Mocht de behuizing van de straler te warm worden, dan slaat deze automatisch uit.

Welke terrasverwarmer 2000 Watt is de beste?

De beste terrasverwarmer 2000 Watt is de infrarood straler van het Italiaanse merk Star Progetti. Het betreft de Heliosa 9-serie. Deze ir-stralers zijn voorzien van 2200 Watt vermogen. De behuizing van gegoten aluminium, het geavanceerde ontwerp, de maximale warmte afgifte en de speciale lamp maken de HELIOSA 9-serie infraroodstralers uniek.

Kan ik een terrasverwarmer 2000 Watt buiten laten hangen?

Ja, je kan onze terrasverwarmer 2000 Watt buiten laten hangen. De infraroos stralers zijn voorzien van de IPX5 klasse waardoor ze waterdicht zijn en tegen alle weersomstandigheden bestand zijn.

Marktleider terrasverwarming België