Waarom is warmtepomp verwarming te koud

Is de warmtepomp verwarming in huis te koud? Plaats infrarood paneel erbij

Vind je de warmtepomp verwarming in huis te koud? Plaats als bijverwarming een infrarood paneel. Deze warmtepanelen kunnen als hoofd- of als bijverwarming dienen in woningen en kantoren. Ze zijn zeer zuinig in verbruik, wel te verstaan 93% van de energie wordt omgezet in warmte. En bovendien is een infrarood paneel binnen 5 tot 12 minuten warm.

We leggen uit waarom een warmtepomp verwarming te koud is en hoe infrarood panelen je kunnen helpen warm te blijven. We bespreken ook de voordelen van langgolvige warmtepanelen van Infrarood Verwarming.

Hoe komt het dat warmtepomp verwarming te koud is?

warmtepomp verwarming

Ongeveer 40% van de huiseigenaren die een warmtepomp verwarming hebben aangeschaft als duurzaam alternatief voor een gasgestookte cv-ketel zijn ontevreden over de apparatuur. De warmtepomp verwarming is extreem koud, en de energiekosten zijn sinds de installatie niet noemenswaardig gedaald. Erger nog, de rekening is aanzienlijk hoger.

#1 Slecht geïsoleerde huizen

Problemen met warmtepompen komen vooral voor in oudere huizen die niet zo goed geïsoleerd zijn. Isolatie is essentieel voor een warmtepomp verwarming om effectief te kunnen presteren.

#2 Warmtepomp installatie is niet juist

Een warmtepomp is niet alleen te koud in slecht geïsoleerde woningen. Ook nieuwere woningen (gebouwd na 2000) met een goede of zeer goede isolatie houden het huis niet warm genoeg met een warmtepomp verwarming. Tijdens de warmtepomp installatie worden zowel de pomp als het warmteafgiftesysteem vaak niet goed ingesteld.

#3 Traditionele radiator is niet geschikt voor warmtepomp

Traditionele radiatoren zijn niet geschikt voor een warmtepomp. Dit komt omdat een warmtepomp met lagere temperaturen werkt dan een traditionele gasgestookte kachel.
Veel mensen die een warmtepomp kopen zijn zich hier niet van bewust, met als gevolg dat de warmtepomp te koud is voor de radiatoren aan de muur.

#4 Traag verwarmingssysteem

Een warmtepomp is een trage verwarmingstechniek, omdat deze gebruik maakt van lage temperatuurverwarming.
Veel mensen gebruiken het verwarmingssysteem op dezelfde manier als een CV ketel. Zo wordt de thermostaat ’s nachts en als ze weg zijn lager gezet.

Dat is niet de bedoeling van een langzaam verwarmingssysteem zoals een warmtepomp verwarming. Het duurt uren voordat het huis weer enigszins op temperatuur is nadat de temperatuur is verlaagd.

Oplossing voor warmtepomp koud in huis

Heb je het met een warmtepomp koud in huis? Dan is de oplossing om naast de warmtepomp verwarming ook infrarood panelen te gebruiken. Een infrarood paneel geeft directe stralingswarmte af, dat wil zeggen binnen 5 tot 12 minuten is het warmtepaneel op volle kracht. Je voelt dan ook direct de warmte op je lichaam als jij je binnen het stralingsbereik bevindt.

Voordelen van infrarood panelen

infrarood paneel slaapkamer 2022

 • Gezonde warmte zonder luchtcirculatie
 • Geruisloos en ook geurloos
 • Geen onderhouds- of andere bijkomende kosten
 • Lage aanschafkosten
 • Eenvoudige wand- of plafondmontage
 • Geen kosten voor schoorsteen en stookruimte
 • Eenvoudige en snelle installatie
 • Korte opwarmtijd
 • Lage verbruikskosten
 • Energiezuinig en duurzaam in gebruik
 • Ruimtebesparend
 • Droge muren, geen schimmels meer in je woning
 • Weinig warmteverlies bij ventilatie van de kamer
  .

Lees het complete artikel Waarom is warmtepomp verwarming te koud, waar we de eerder genoemde redenen uitgebreid uitleggen. Als ook de voordelen van infrarood toelichten.

Meer over verbruik warmtepomp en infrarood verwarming

Wens je meer informatie te ontvangen over het verbruik warmtepomp in vergelijking met infrarood verwarming? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energiezuinig verwarmen zonder gas. Wij geven je advies hoe je energie kan besparen met een infrarood verwarming, zowel zakelijk als privé. En waar je een infrarood verwarming kan toepassen als bijverwarming zodat het verbruik warmtepomp afneemt. Denk daarnaast ook eens aan infrarood verwarming op zonnepanelen.

Wij komen gratis bij je langs en geven advies. Kan je niet wachten? Koop dan onze infrarood panelen in de online shop.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. Meer informatie over verwarmen met infraroodstraling kan je ook lezen in ons infrarood verwarmingmagazine, zoals ons blog over draadloos thermostaat bespaart geld.