EXCELLENTE KWALITEIT

Warmteshop

Marktleider BELGIË

Infrarood verwarmingen

Terrasverwarmer

elektrische terrasverwarming terras verwarming infrarood verwarming buiten serre heaters outdoor 17

Terrasverwarmer elektrisch of gas

Met een terrasverwarmer verleng je de dag in de frisse buitenlucht. Je hoeft het niet meer koud te hebben met een terrasverwarmer in de tuin of op je balkon. Het is heerlijk om na een dag hard werken nog even buiten te genieten, zonder dat je loopt te rillen van de kou.

Dit kan met een terrasverwarmer op gas of met een zuinige elektrische terrasverwarming. De elektrische infrarood stralers zijn uiterst zuinig in gebruik en bovendien geniet je direct van de warmte. 

Leverbaar in prachtige design terras heaters. Zoals met led-verlichting en zelfs met geluidsboxen. De elektrische heater kan je tevens onder een parasol of luifel bevestigen. Een gas terras verwarming mag je uitsluitend in de open lucht plaatsen, nooit onder een afdak of parasol. 

Ik wil een gratis offerte voor infrarood verwarming

terrasverwarming terrasverwarmer terras verwarming VARMA-TANDEM-2-1

De beste terrasverwarmer

De beste terrasverwarmer voor buiten is de infrarood terrasverwarming met de korte golf infrarood straling. Je herkent ze aan het zichtbare, voorheen meestal roodachtige licht dat de emitters uitstralen. Deze korte golf straler is niet windgevoelig, waardoor uitermate geschikt voor buiten.

terrasverwarming

Zuinige terrasverwarmer

De zuinige elektrische verwarming met infraroodstraling zet maar liefst 93% van de energie om in warmte. Zowel de donker als heldere terrasstralers zijn zuinige elektrische infrarood heaters. Eén infrarood terrasverwarming kan met gemak een patio van 15 tot 20 m2 verwarmen.

terrasverwarmer

Duurzame terrasverwarmer

Door gebruik te maken van onze zuinige elektrische terrasverwarmer in combinatie met groene stroom stoot je geen CO2 uit. Je hoeft ook niet te slepen met gevaarlijke en zware milieu belastende gasflessen. Kies voor de duurzame infrarood heaters van Elektrische verwarming.

terrasverwarming

Design terrasverwarmer

De infrarood terrasverwarmer is in vele designs leverbaar. Zoals de slanke heatstrips voor de veranda of de korte golf heater met led verlichting. In te stellen met afstandsbediening of via de smartphone app. Onze prachtige outdoor heaters maken jouw terras compleet.

VRAAG EEN GRATIS OFFERTE AAN

TERRAS VERWARMING

elektrische terrasverwarming terras verwarming infrarood verwarming buiten serre heaters outdoor 15

Wind gevoeligheid is van invloed

Een goede werking van een terrasverwarmer is bepalend of de heater windgevoelig is of niet. Bij veel windvlagen zijn de gasgestookte terrasheaters niet krachtig genoeg. Een gas heater verwarmt namelijk de omgevingslucht. Vergelijkbaar als een cv verwarming in huis.

Wanneer een woning slecht is geïsoleerd, heb je met een convectie verwarming minder warmte in huis. De warme lucht verdwijnt namelijk door de kieren naar buiten. Ditzelfde effect heeft een gas terrasverwarming. Wanneer er wind staat, waait de warmte weg en bereikt dus niet het zitgedeelte op het terras waar je de warmte wenst.

Elektrische terrasverwarming infrarood daarentegen is niet windgevoelig. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen heldere en donkere stralers, laatstgenoemde zijn de carbonstralers met lange golf infrarood straling. Deze zijn ook verkrijgbaar als heatstrips.

ONBEPERKTE MOGELIJKHEDEN

DESIGN TERRAS VERWARMING

terrasverwarmer terras verwarming elektrisch 18

Voor- en nadelen elektrische terrasheater

Pluspunten elektrische terrasverwarmer infrarood:
+ Elektrische terrasverwarmer is zeer energiezuinig in het verbruik.
+ Gerichte zone verwarming.
+ Infrarood korte golf heaters zijn niet windgevoelig.
+ Verkrijgbaar in staand of hangend model. Bij hangende geen last van snoeren.
+ Geen onaangename geuren en geruisloos.
+ Geschikt voor open en gesloten ruimtes, zoals terras overkapping.
+ Veilig en gemakkelijk in gebruik.
+ Instant warmte en gezonde warmte.

Minpunten elektrische terrasheater:
 – Mobiele elektrische terrasverwarmer heeft een snoer, welke je moet wegwerken.
– Een professionele terrasheater heeft een hoog vermogen, waarbij je een extra elektriciteit groep moet aanleggen.

terrasverwarming terras verwarming gas 2

Voor- en nadelen gas terrasverwarming

Pluspunten terrasverwarmer gas:
+ Gas heater is mobiel welke je eenvoudig kunt verplaatsen.
+ Je hebt geen elektra aansluiting in de buurt nodig.
+ Geen snoeren die je netjes moet wegwerken.
+ Gaskachel verwarmt de oppervlakken in meerdere richtingen.
+ Gas gestookte flame heaters produceren een mooie vlam, echte sfeermaker.

Minpunten gasheater:
– Terrasverwarmer op gas zijn duurder in aanschaf dan de elektrische.
– Zeer gevoelig voor wind bewegingen.
– Vieze gaslucht van de heater.
– Zware gasflessen tillen en veilige opslag van de flessen.
– De losstaande patio heater nemen veel ruimte in op het terras.
– Alleen geschikt voor gebruik in open buitenruimtes!

elektrische terrasverwarming terras verwarming infrarood verwarming buiten serre heaters outdoor 20

Lange en korte golf infrarood terrasverwarmer

Lange golf infrarood stralers worden binnen als verwarming gebruikt en zijn in vele prachtige designs verkrijgbaar. Alsmede buiten in niet al te winderige omstandigheden. Voor een veranda zij ze perfect in te zetten. Niet alleen warmte technisch, maar ook dankzij de stijlvolle uitstraling.

Voor een terras dat blootstaat aan veel luchtbewegingen, zijn de heldere stralers erg geschikt. Ze maken gebruik van korte golf infrarood. De warmtestralen blijven buiten goed voelbaar, ook al staat er relatief veel wind. Het meest verkocht zijn halogeen en golden tube systemen. Deze lampen geven veel warmte en zetten de energie efficiënt om in warmte.

Vraag en Antwoord

Wat is een terrasverwarmer?

Een terrasverwarmer is een verwarmingstoestel welke je buiten op het terras, balkon of tuin kan gebruiken. Het verwarmd je terras, zodat je nog urenlang buiten kan nagenieten. Gasloze en veilige terrasverwarming middels groene energie.

Waarom is een elektrische terrasverwarming beter dan gas?

Een elektrische terrasverwarmer is beter dan een gas heater, omdat je geen brandgevaar hebt en geen onaangename geuren. Geen open vuur, dus geen brandgevaar met de infrarood elektrische heater. Bovendien heb je geen opslag nodig voor gasflessen en hoef je deze ook niet te tillen.

Voor wie is een terrasverwarmer geschikt?

Een terrasverwarmer is geschikt voor consumenten die nog gezellig op hun eigen terras warm willen genieten van de buitenlucht. Daarnaast zijn terrasverwarmers geschikt voor horeca terrassen, alsmede voor ouderen tehuizen met een openbaar terras. En andere ruimtes waar je lekker buiten kan zitten.

Waar kan ik een terrasverwarmer het beste plaatsen?

Je kunt een terrasverwarmer het beste plaatsen aan het plafond, omdat de warmte verspreiding het grootst is. Indien plafond montage niet kan, is installatie aan de wand het beste. Let wel dit geldt alleen voor elektrische verwarmers. Gas gestookte heaters mogen alleen in open buitenruimtes op de grond geplaatst worden.

Hoe zuinig is een terrasverwarmer?

De terrasverwarmer met infrarood is zeer zuinig in verbruik. 93% van de energie wordt omgezet in infrarood warmte, wat een hoog rendement is. Infrarood heaters zijn direct warm, ze behoeven geen opwarmtijd.

Is elektrische terrasverwarming duurder in verbruik dan gas?

Terrasverwarmer met infrarood is efficiënter en effectiever in verbruik dan een gas heater. Een terras van 15 m2 kan een Golden Tube infraroodstraler van 1500 watt met gemak verwarmen. Per uur betaal je bij een gemiddelde elektriciteitsprijs van € 0,22: 1,5 kWh x € 0,22 = € 0,33 kWh. Daarbij komt ook hoe beter de elektrische terrasverwarming met infrarood is afgestemd op het te verwarmen terras hoe minder warmte er verloren gaat.

Welke terrasverwarmer soorten zijn er?

Er zijn twee soorten terrasverwarmer. De gasgestookte en de elektrische terras verwarming. De elektrische verwarming werkt met infrarood golven. Er zijn twee soorten infrarood terrasheaters te onderscheiden. De heldere met korte golf infrarood en de donkere stralers met lange golf ir straling. Ook wel carbonstralers genoemd.

De krachtige korte golf straler is zeer geschikt om buiten een terras te verwarmen. De lange golf straler is beter geschikt voor overkapping of bij een veranda.

Kan ik een terrasverwarmer buiten laten staan?

Ja, je kunt een elektrische terrasverwarmer buiten laten staan of hangen mits deze zijn voorzien van de IPX5 klasse. Onze elektrische terrasheaters zijn uiteraard voorzien van de veiligheidsklasse. De meeste hebben de IP65 klasse of hoger, waardoor je ze met gerust hart buiten kan laten hangen in weer, wind en sneeuw. Een gasheater kan je beter niet buiten laten staan. Berg deze onder een afdak of in een schuur op. Je kan ook een beschermhoes erover trekken.

Marktleider terrasverwarming België