Terrasverwarming

Terrasverwarmer

Terrasverwarming gas of elektrisch

Terrasverwarming zorgt ervoor dat jij, je vrienden en familie nog lang en warm kunnen genieten van de buitenlucht. Met een terras verwarming verleng jij het zomerseizoen, zodat je nog lang kan genieten in de tuin, balkon of terras. En dat zonder het koud te hebben.

Een terras verwarming werkt middels gas of elektriciteit. De meest duurzame en veilige vorm zijn de heaters op elektra. Daarnaast zijn de terrasheaters van Elektrische terrasverwarming zeer zuinig en duurzaam in verbruik. 

Bovendien hoef je niet te tillen met gevaarlijk gasflessen en deze op een veilige plek opslaan. En wat als net je vrienden op bezoek zijn en de gasfles leeg is. Je hebt geen volle meer staan, dan zal je naar binnen moeten. Deze ongemakken heb je niet met een elektrische infrarood terrasheater.

Een infrarood terrasverwarming is de uitkomst als je iedere dag van het jaar buiten wilt genieten van je terras, tuin of balkon. Zowel geschikt voor particulier gebruik, maar ook voor professioneel gebruik zoals bij horeca gelegenheden of industriële werk omgevingen.

Naast dat infrarood warmte zeer comfortabel is heeft de straling ook een therapeutische werking op ons lichaam. Het is niet voor niets dat warmtetherapie ook plaatsvindt met infraroodstraling. Door de warmte ontspannen spieren en verbetert de bloedscirculatie.

Gratis offerte voor infrarood verwarming aanvragen

Elektrische terrasverwarming voor buiten

Elektrische terrasverwarming is vaak zuiniger en efficiënter in gebruik dan een gasgestookte. De elektrische heater kan je zowel in open of gesloten ruimte gebruiken. Zoals onder een tuin overkapping of parasol. Verkrijgbaar met heldere en donkere infrarood stralers.

Onze Elektrische terrasverwarming met infrarood kan je eenvoudig aan de muur of plafond ophangen. Dit bespaart je gelijk ruimte op het terras. Ook als mobiele terrasverwarmer elektrische staand verkrijgbaar, maar dan moet je wel het snoer netjes wegwerken.

Elektrische terrasstralers werken bijna altijd door middel van infrarood straling. Bij gebruik gloeit de lamp op, wat in de meeste gevallen rood licht oplevert. Het zet de energie direct om in infrarood warmte. De korte golf stralen zijn niet gevoelig voor windvlagen.

Zodra de infraroodstraal je huid raakt, voel je de indringende warmte door je lichaam. Infrarood terrasverwarming zijn er in verschillende vormen en maten, zoals de bekende Golden Tube, Heatstrips, Carbon en Halogeen infrarood heaters. 

Beste infrarood terrasverwarming

De beste infrarood terrasverwarming met korte golf infrarood straling. Instant warmte zonder opwarmtijd. Aangenaam gevoel van warmte, zoals de stralingswarmte van de zon. Lange levensduur van de infrarood warmtelampen van tenminste 10.000 uur.

Zuinige infrarood terrasverwarming

De zuinige infrarood terrasverwarming zet maar liefst 93% van de energie om in warmte. Dit is zeer hoog rendement wat je direct merkt via de energierekening. Afhankelijk van het model circa 50% lagere verbruikskosten in vergelijking met terrasverwarmer op gas.

Duurzame terrasverwarming

Door gebruik te maken van onze infrarood terrasverwarming in combinatie met groene stroom, stoot je geen CO2 uit. Je hoeft ook niet te tillen met gevaarlijke en milieubelastende gasflessen. Monteer de heater aan het plafond of muur. Ook voor mobiel gebruik op statief.  

Design terrasverwarming

De vele infrarood terrasverwarming is in vele mooie uitvoeringen leverbaar. Ze maken jouw terras, veranda, tuinoverkapping of wintertuin compleet. Ook verkrijgbaar met zuinige LED-verlichting en geluidsboxen. Eenvoudige en ongecompliceerde bediening

Hoe infrarood terrasverwarmers werken

Infrarood terrasverwarmers werken op basis van een lange of korte golf straling. De lange golf straling is erg geschikt voor gebruik bij gesloten ruimtes, zoals een veranda of binnenshuis. De lange golf IR-verwarming worden ook wel donkere stralers of carbonstraler genoemd. Als terrasverwarmer wordt dit gebruikt bij heatstrips.

De korte golf infrarood straler is zeer krachtig en geeft de meeste warmte af. Indien jij een moeilijk te verwarmen terras hebt, dan helpt de korte golf infraroodheater jou uit de kou! Een infraroodverwarming werkt op basis van elektriciteit, waarbij 93% van de energie wordt omgezet in warmte.

De ir-stralen warmen de objecten en mensen op waarmee het in aanraking komt. De krachtige infrarood heaters terras zijn niet windgevoelig, zoals dat bij een terrasverwarmer gas wel aan de orde is. Bovendien zijn ze geruis- en geurloos. Je bedient de heater eenvoudig met een afstandsbediening of via de app op je smartphone.

Kenmerken terrasverwarming

– Instant warmte, geen opwarmfase.
– 100% veilig. Geen open vuur of verbrandingsgevaar.
– Aangenaam gevoel van warmte, zoals warmtestraling van de zon.
– Het is niet de lucht die wordt verwarmd, maar rechtstreeks het lichaam.
– Zeer hoge efficiëntie. Tot 93% van de energie wordt omgezet in warmte.
– 50% lagere verbruikskosten in vergelijk met terrasverwarmer op gas.
– Op afstand bedienbaar met geïntegreerde thermostaat.
– Lange levensduur warmtelampen van 10.000 uur
– Geen nare geuren en een benauwde lucht.
– Ruimtebesparend door wand- of plafondmontage.
– Ook voor mobiel gebruik op statief.
– Te gebruiken in gesloten ruimtes, zoals wintertuin of partytent.

Korte golf terrasstralers

De korte golf infrarood lampen produceren meer licht en worden daarom ook wel heldere stralers genoemd. Dit zijn de halogeen of golden tube lampen. Let altijd op de kwaliteit van de infrarood lampen, want dit zegt namelijk iets over het aantal branduren en warmte verspreiding.

De infraroodstralers van Elektrische terrasverwarming zijn allen van zeer hoge kwaliteit en Made in Germany of in Europa. De elektrische heaters behalen een zeer hoog rendement van 93%. De goedkopere modellen die op de markt te koop zijn bereiken in het beste geval slechts 50%.

In tegenstelling tot lang- of middengolf apparaten verwarmt de korte golf straler niet langzaam, maar wordt de warmte direct op de personen en objecten overgedragen. Deze lampen zijn niet windgevoelig en hebben een lange levensduur van tenminste 10.000 uur.

Er bestaan ophangmodellen voor aan het plafond of wand. Ook kan je een terrasverwarmer elektrische staand model verkrijgen welke is voorzien van een stevig statief. Let bij een mobiele ir heater op dat je altijd het snoer weg werkt.