EXCELLENTE KWALITEIT

Warmteshop

Marktleider BELGIË

Infrarood verwarmingen

Infrarood terrasverwarming

elektrische terrasverwarming terras verwarming infrarood verwarming buiten serre heaters outdoor 11

Infrarood terrasverwarming met gezonde warmte

Een infrarood terrasverwarming is de uitkomst als je iedere dag van het jaar buiten wilt genieten van je terras, tuin of balkon. Zowel geschikt voor particulier gebruik, maar ook voor professioneel gebruik zoals bij horeca gelegenheden of industriële werk omgevingen.

Naast dat infrarood warmte zeer comfortabel is heeft de straling ook een therapeutische werking op ons lichaam. Het is niet voor niets dat warmtetherapie ook plaatsvindt met infraroodstraling. Door de warmte ontspannen spieren en verbetert de bloedscirculatie.

Zodra de infraroodstraling je huid raken voel je een warmtegloed door je lichaam gaan. Infrarood terrasverwarming werkt zoals de zon, maar dan zonder de schadelijke UV. Je profiteert van instant warmte buiten op jouw terras.

Ik wil een gratis offerte voor infrarood verwarming

terrasverwarming terrasverwarmer terras verwarming 28

Beste infrarood terrasverwarming

De beste infrarood terrasverwarming met korte golf infrarood straling. Instant warmte zonder opwarmtijd. Aangenaam gevoel van warmte, zoals de stralingswarmte van de zon. Lange levensduur van de infrarood warmtelampen van tenminste 10.000 uur.

terrasverwarmer

Zuinige infrarood terrasverwarming

De zuinige infrarood terrasverwarming zet maar liefst 93% van de energie om in warmte. Dit is zeer hoog rendement wat je direct merkt via de energierekening. Afhankelijk van het model circa 50% lagere verbruikskosten in vergelijking met terrasverwarmer op gas.

terrasverwarmer 25

Duurzame infrarood terrasverwarming

Door gebruik te maken van onze infrarood terrasverwarming in combinatie met groene stroom, stoot je geen CO2 uit. Je hoeft ook niet te tillen met gevaarlijke en milieubelastende gasflessen. Monteer de heater aan het plafond of muur. Ook voor mobiel gebruik op statief.  

terrasverwarming terrasverwarmer terras verwarming 12

Design infrarood terrasverwarming

De vele infrarood terrasverwarming is in vele mooie uitvoeringen leverbaar. Ze maken jouw terras, veranda, tuinoverkapping of wintertuin compleet. Ook verkrijgbaar met zuinige LED-verlichting en geluidsboxen. Eenvoudige en ongecompliceerde bediening

VRAAG EEN GRATIS OFFERTE AAN

TERRAS VERWARMING

terrasverwarming

Hoe infrarood terrasverwarmers werken

Infrarood terrasverwarmers werken op basis van een lange of korte golf straling. De lange golf straling is erg geschikt voor gebruik bij gesloten ruimtes, zoals een veranda of binnenshuis. De lange golf IR-verwarming worden ook wel donkere stralers of carbonstraler genoemd. Als terrasverwarmer wordt dit gebruikt bij heatstrips.

De korte golf infrarood straler is zeer krachtig en geeft de meeste warmte af. Indien jij een moeilijk te verwarmen terras hebt, dan helpt de korte golf infraroodheater jou uit de kou! Een infraroodverwarming werkt op basis van elektriciteit, waarbij 93% van de energie wordt omgezet in warmte.

De ir-stralen warmen de objecten en mensen op waarmee het in aanraking komt. De krachtige infrarood heaters terras zijn niet windgevoelig, zoals dat bij een terrasverwarmer gas wel aan de orde is. Bovendien zijn ze geruis- en geurloos. Je bedient de heater eenvoudig met een afstandsbediening of via de app op je smartphone.

ONBEPERKTE MOGELIJKHEDEN

DESIGN TERRAS VERWARMING

terrasverwarming

Korte golf terrasstralers

De korte golf infrarood lampen produceren meer licht en worden daarom ook wel heldere stralers genoemd. Dit zijn de halogeen of golden tube lampen. Let altijd op de kwaliteit van de infrarood lampen, want dit zegt namelijk iets over het aantal branduren en warmte verspreiding.

De infraroodstralers van Elektrische terrasverwarming zijn allen van zeer hoge kwaliteit en Made in Germany of in Europa. De elektrische heaters behalen een zeer hoog rendement van 93%. De goedkopere modellen die op de markt te koop zijn bereiken in het beste geval slechts 50%.

In tegenstelling tot lang- of middengolf apparaten verwarmt de korte golf straler niet langzaam, maar wordt de warmte direct op de personen en objecten overgedragen. Deze lampen zijn niet windgevoelig en hebben een lange levensduur van tenminste 10.000 uur.

Er bestaan ophangmodellen voor aan het plafond of wand. Ook kan je een terrasverwarmer elektrische staand model verkrijgen welke is voorzien van een stevig statief. Let bij een mobiele ir heater op dat je altijd het snoer weg werkt.

terrasverwarmer 17

Eenvoudig het terras verwarmen

De infrarood terrasverwarming voor buiten heeft een zeer effectieve en efficiënte werking. Het is daarom ook niet voor niets de meest gekozen heater voor buiten. Infraroodheater werkt middels elektra, waarbij de energie wordt omgezet in infraroodwarmte. .

De moderne infrarood verwarming van Elektrische terrasverwarming combineert pure elegantie met de nieuwste technologie. Onze Star Progetti lijn heeft verschillende Helioso heaters, welke allen van hoge kwaliteit zijn en beschikken over de IPX5 waarde waardoor ze waterdicht zijn.

Er zijn verschillende vermogens en formaten beschikbaar. De Heliosa 11 reeks start met een vermogen van 1500 Watt. Dit is voldoende voor kleinere terrassen van 15 vierkante meter. Met de grotere modellen kan je terrassen van 20m² en meer verwarmen. Daarbij loopt het vermogen op naar 2000 watt of 3000 watt.

Star Progetti is een Italiaanse fabrikant van hoogwaardige terrasverwarmers. Zij staan bekend om de titaan spiegels waarmee een ongekende warmte overdracht wordt gecreëerd.

terrasverwarming

De voordelen van infrarood terrasverwarming

– Instant warmte, geen opwarmfase.
– 100% veilig. Geen open vuur of verbrandingsgevaar.
– Aangenaam gevoel van warmte, zoals warmtestraling van de zon.
– Het is niet de lucht die wordt verwarmd, maar rechtstreeks het lichaam.
– Zeer hoge efficiëntie. Tot 93% van de energie wordt omgezet in warmte.
– 50% lagere verbruikskosten in vergelijk met terrasverwarmer op gas.
– Op afstand bedienbaar met geïntegreerde thermostaat.
– Lange levensduur warmtelampen van 10.000 uur
– Geen nare geuren en een benauwde lucht.
– Ruimtebesparend door wand- of plafondmontage.
– Ook voor mobiel gebruik op statief.
– Te gebruiken in gesloten ruimtes, zoals wintertuin of partytent.

Vraag en Antwoord

Wat is een infrarood terrasverwarming?

Een infrarood terrasverwarming is een elektrische verwarming met daarin verwerkt de infrarood verwarmingstechnologie. De energie wordt omgezet in warmte. Je monteert de ir-straler aan de wand of het plafond. Ook verkrijgbaar als mobiele terrasheater op statief.

Waarom is een infrarood terrasverwarming beter dan gas?

Een infrarood terrasverwarming is beter dan een gas terrasheater, omdat deze zuiniger en duurzamer in verbruik is. Tevens heb je geen brandgevaar en geen nare geuren. Daarnaast hoef je niet te slepen met gevaarlijke gasflessen. Overal toe te passen, ook bij overkappingen. Dit is met een gas heater niet toegestaan vanwege het brandgevaar.

Voor wie is een elektrische terrasverwarming geschikt?

Een infrarood terrasverwarming is geschikt voor diegene die buiten op het terras er warm bij willen zitten. Bij een buitentemperatuur van 15 graden stijgt de waargenomen temperatuur met een ir heater direct naar 23 tot 25 graden.

Waar plaats je een infrarood terrasverwarming?

De beste positie voor een infrarood terrasverwarming is aan het plafond. Op deze plek is de warmte verdeling het grootst. Indien plafond montage niet mogelijk is, is wandmontage het beste. Als laatste optie heb je de mobiele versie op een stevig statief.

Hoe werkt infrarood terrasverwarming?

Infrarood terrasverwarming werkt middels elektriciteit. De heater zet de energie om in warme onschadelijke infrarood straling. De infrarood verwarming warmt niet de lucht op, maar de direct de objecten en mensen binnen het bereik. Vergelijkbaar met de zonnestralen.

Welk vermogen infrarood terrasverwarming heb ik nodig voor een terras van 15m2?

Het vermogen infrarood terrasverwarming dat je nodig hebt bij het verwarmen van een terras van 15 m2 is slechts 1500 watt. Voor een terras van 20 tot 25 m2 heb je 2000 watt nodig. Voor grotere terrassen adviseren we altijd twee of meerdere heaters te gebruiken voor een goede warmteverspreiding. 

Is infrarood terrasverwarming veilig buiten te gebruiken?

Ja, infrarood terrasverwarming is buiten veilig te gebruiken. Dankzij de IPX5 klasse zijn de infrarood panelen waterdicht. Daarnaast zijn onze infrarood heaters voorzien van een automatische temperatuur regelaar. Mocht de behuizing van de straler te warm worden, dan slaat deze vanzelf uit.

Kan ik infrarood terrasverwarming in de winter laten hangen?

Ja, je kan de infrarood terrasverwarming in de winter gewoon buiten laten hangen. Tijdens slechter weer met sneeuw, regen of vorst hoef je de heater niet te demonteren. Dankzij de IPX5 klasse zijn ze waterdicht en bestand tegen alle weersomstandigheden.

Marktleider terrasverwarming België