EXCELLENTE KWALITEIT

Warmteshop

Marktleider BELGIË

Infrarood verwarmingen

Terrasverwarmer gas

terrasverwarming terras verwarming gas 2

Terrasverwarmer gas zorgt voor gezelligheid

Terrasverwarmer gas om ’s avonds lekker lang buiten te zitten. Gas terrasverwarming is ideaal voor open buitenruimtes te verwarmen. Voor gesloten ruimte, zoals tuin overkappingen is een gas heater niet geschikt, vanwege het brandgevaar.

Wanneer je jouw terras wilt verwarmen is er genoeg keuze in terrasheaters. Een elektrische terrasverwarming infrarood of een terrasverwarmer op gas. Van professionele terras verwarming tot elektrische of gas heaters particulieren.

Ook qua design zijn er veel mogelijkheden. Een gezellig flameheater, heatstrips voor de veranda of terrasverwarming met led-verlichting en geluid-boxen. Het vermogen van de heater is bepalend voor de te verwarmen aantal m2.

Ik wil een gratis offerte voor infrarood verwarming

terrasverwarming terrasverwarmer terras verwarming gas

De beste terrasverwarmer

De beste terrasverwarming is niet de terrasverwarmer gas, maar de elektrische infrarood heater. Deze werken met de gezonde en veilige korte golf infrarood straling. Ze zijn niet windgevoelig, je hebt instant warmte, zeer zuinig en in combinatie met groene stroom ook erg duurzaam.

terrasverwarming terrasverwarmer terras verwarming gas 3

Zuinige terrasverwarmer

De zuinige terrasheater is niet de terrasverwarmer gas, maar de elektrische. Terrasverwarming op propaan of butaangas is zelfs duurder dan elektra. Alleen de heaters op aardgas zijn zuiniger. Infrarood heaters zijn zeer zuinig, ze zetten 93% van de energie om in warmte.

terrasverwarming terrasverwarmer terras verwarming gas 5

Duurzame terrasverwarmer

De duurzame terrasverwarming is natuurlijk niet de terrasverwarmer gas. Gas is een fossiele brandstof wat belastend is voor het milieu. Een elektrische terrasheater in combinatie met groene stroom is duurzaam, je stoot geen CO2 uit en is ook vriendelijker voor je portemonnee.

terrasverwarming terras verwarming 4

Design terrasverwarmer

De vele prachtige designs van Elektrische terrasverwarming als terrasverwarmer gas of infrarood maken jouw buitenterras compleet. Leverbaar met zuinige led-verlichting of geluidsboxen. Voor de horeca zijn ze ook voorzien met zacht warm licht. Heerlijke warmte en mooie designs.

VRAAG EEN GRATIS OFFERTE AAN

TERRAS VERWARMING

elektrische terrasverwarming terras verwarming infrarood verwarming buiten serre heaters outdoor 16

Soorten gas terrasverwarmers

Als je voor een gas terrasverwarmer kiest zijn er meerdere types verkrijgbaar. Zoals de patioheater, flame heater en lounge heater. De patio gasverwarming zijn erg populair en in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Het zijn veilige toestellen die stabiel staan, mede dankzij het gewicht van de gasfles.

Ze zijn voorzien allerlei veiligheidsmaatregelen zoals een omvalbeveiliging waardoor de vlam automatisch uit gaat. Patioheaters branden schoon, geven geen rook en je ruikt ze daardoor minder.

Flameheater zijn stijlvolle op gas gestookte terrasverwarmers met een sfeervol vlambeeld. Ze zijn piramidevormig of rond van vorm en zorgen naast veel warmte ook voor het nodige licht. Flame heater is nog windgevoeliger  dan de standaard patio heater en geven minder warmte af.

Lounge heaters zijn lage patioheaters (1,30m) die speciaal geschikt zijn als verwarming bij een lounge gedeelte. Ze geven veel warmte op zithoogte. 

ONBEPERKTE MOGELIJKHEDEN

DESIGN TERRAS VERWARMING

terrasverwarming terrasverwarmer terras verwarming gas 3

Kenmerken terrasverwarmer gas

Een terrasverwarmer gas verbrandt een gas-luchtmengsel om warmte op te wekken. Dit betekent vervolgens dat alleen de omgevingslucht warm wordt. Het is duidelijk dat in de buitenlucht direct veel thermische energie naar goven verloren gaat.

De meeste gas heaters hebben daarom een kleine deksel bovenop de verwarmingskolom. Hiermee krijgen ze het karakteristiek uiterlijk van een paddenstoel. Een nadeel van een terrasverwarming op gas is dat ze zeer windgevoelig zijn en je ze niet in gesloten ruimtes kan gebruiken. Daarnaast moet je altijd zorgen voor gasflessen en de veilige opslag daarvan.

Voordeel is dat je de gasverwarming overal op je terras neer kan zetten. Je hoeft geen rekening te houden met elektriciteit of snoeren die je weg moet werken.

terrasverwarming terrasverwarmer terras verwarming 12

Kenmerken elektrische terrasverwarmer

De andere vorm om een terras te verwarmen is middels elektrische terrasverwarming. Je hebt keuze uit bijvoorbeeld de goedkope kwartsverwarmer, keramische kachel of koolstofverwarmer. Deze verwarmen alleen de lucht, net zoals de gasheater doet.

Voor buiten is dit geen goede keuze, omdat de warmte lucht bij één windvlaag gelijk wegwaait. De andere optie is de hoogwaardige infrarood warmtestralers. Deze verwarmen niet de lucht, maar geven de warmte direct af aan mensen en objecten. Infrarood heaters zijn vergelijkbaar met de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke uv-straling.

Voordeel van infrarood heaters zijn dat je ze zowel in open als gesloten ruimtes kan gebruiken. Hang ze op aan plafond of muur. Ook als mobiele standaard.

terrasverwarming terras verwarming 4

Voordelen en nadelen gasheater

Voordelen: 
– Eenvoudig te verplaatsen. Dit is handig als er bezoek is en er met tafels of stoelen moet geschoven worden. In de winter kan je het apparaat dus ook makkelijk opbergen.
– Je hebt geen elektriciteitsaansluiting nodig.
– Aangezien de meeste gas heaters vrijstaand zijn, hoef je niet te beschikken over een dragende constructie voor de montage.
– Flame heaters zijn sfeervol omdat de vlam goed zichtbaar is.

Nadelen:
– De gasflessen moet je geregeld vervangen.
– Gasflessen van 11 kg zijn onhandig te hanteren.
– De gasflessen moet je bijvullen.
– Vergeet ook niet dat je gasflessen veilig moet opbergen.
– Gasheaters zijn zeer windgevoelig.
– Benauwde geur

Wil je meer informatie over onze elektrische infrarood terrasverwarming, die geurloos, geruisloos en veilig in gebruik is? Neem dan contact met ons op. We vertellen je graag meer over hoe jij je terras veilig en warm kan verwarmen.

Vraag en Antwoord

Wat is beter propaan of butaan voor een terrasverwarmer gas?

Wat beter is voor een terrasverwarmer gas, propaan of butaan is afhankelijk hoe je de heater gaat gebruiken en opbergen. Propaan is wel schoner en minder slecht voor het milieu. In principe is ieder toestel dat je koopt zowel geschikt voor propaan als butaan, maar wel met aanpassing van de drukregelaar. De meeste gas terrasverwarmers zijn direct geschikt voor gebruik in combinatie met propaan gasflessen.

Voor gebruik en opslag buiten gebruik je best propaan omdat je deze gasflessen zelfs bij vrieskou kan opslaan en gebruiken. Butaan verdampt pas vanaf -0.5°C en als het buiten kouder is dan deze temperatuur, dan heb je niets aan butaan omdat het gas dan niet zal ontbranden. Je kan dus best propaangas gebruiken. Propaan verbrandt tevens op een schonere manier dan butaan of LPG en is minder belastend voor het milieu.

Waarom is een elektrische heater beter dan een terrasverwarmer gas?

Een elektrische heater is beter dan een terrasverwarmer gas omdat de korte golf infrarood stralen niet windgevoelig zijn. Daarnaast heb je geen brandgevaar en onaangename gas geuren. Tevens hoef je niet te sjouwen met gevaarlijke gasflessen. Bovendien kan je een elektrisch terrasverwarming overal buiten gebruiken, ook bij overkappingen. Dit is met een gas heater niet toegestaan vanwege het brandgevaar.

Voor wie is een terrasverwarmer gas geschikt?

Een terrasverwarmer gas is geschikt voor diegene die buiten op het terras er warm bij willen zitten. Dit kan zijn op een zomerse dag na een dag hard werken, maar ook zelfs in de winter. Met terrasverwarming geniet je het hele jaar door warm van de buitenlucht.

Waar plaats je een terrasverwarmer gas?

Een terrasverwarmer gas is een mobiele heater welke je overal op het terras buiten kan plaatsen. Bij voorkeur uit de wind en nooit onder een overkapping. Dit is niet toegestaan vanwege het brandgevaar.

Hoe lang gaat een gasfles mee bij een terrasverwarmer gas?

Hoe lang een gasfles mee gaat voor de terrasverwarmer gas hangt van de grootte van de gasfles af en de manier waarop je het apparaat gebruikt. Gemiddeld doe je 45 uur met een propaan gasfles van 10.5 kg en een heater van 3kW.

Aangezien de druk in de fles tijdens het gebruik lager wordt, zal het debiet wat gaan afnemen. Dit houdt in dat de brander niet gedurende de totale 45 uur altijd 3kW aan energie kan produceren. Wanneer de gasfles bijna leeg is zal de heater dus iets minder vermogen hebben.

Is terrasverwarmer gas voorzien van een omvalbeveiliging?

Ja, een terrasverwarmer gas is voorzien van een omvalbeveiliging. Mocht de gasheater omvallen door de wind of omgestoten worden, dan dooft automatisch de vlam.

Welke terrasverwarmer gas soorten zijn er?

Er zijn een aantal soorten terrasverwarmer gas modellen. Een terrasverwarmer gas kan je kopen als staand model zoals de patio heater of als hangend model. De staande modellen beschikken over een losse gasfles propaan die je zelf geregeld moet verwisselen. Je kan de gasflessen laten bijvullen in de winkel.

De hangende modellen kunnen zowel aangesloten worden op aardgas als op propaan. Deze hangende modellen zie je wel eens terug bij horecagelegenheden. Ze hangen dan meestal aan de gevel van een gebouw. Dit zijn de professionele modellen die ook meer geld kosten in de aanschaf.

Kan ik een terrasverwarmer gas binnen gebruiken?

Nee, je kan een terrasverwarmer gas niet binnen gebruiken. In tegenstelling tot een elektrische heater die je wel binnenshuis kan gebruiken. Denk maar aan de infrarood verwarmingen in de badkamer. Gas terrasverwarmers verbruiken zuurstof en de verbrandingsproducten moeten goed afgevoerd worden.

Marktleider terrasverwarming België